benegre.cat
Notícies

El govern espanyol preveu precintar les cames dels catalans perquè no puguin anar a votar

La Generalitat estudia enviar repartidors de Telepizza amb urnes a les cases dels ciutadans perquè puguin votar sense sortir del domicili

Amenaça sense precedents del govern espanyol. Quan van anunciar que precintarien les escoles per evitar que fessin les funcions de col·legi electoral en el proper referèndum, el govern català va reaccionar de pressa: “farem el referèndum en centres cívics, places i ateneus. Cap problema”, afirmava Raül Romeva.

Això va posar molt nerviós al govern espanyol que, en adonar-se que qualsevol lloc on es posi una urna esdevé col·legi electoral, va entrar en pànic. “No pot ser, el do d’ubiqüitat de la democràcia fa una mica de ràbia”, afirmava Soraya Sáenz de Santamaría. Per aquest motiu, van un pas més enllà en l’escalada de tensió amb Catalunya: “precintarem les cames de tots els ciutadans de Catalunya amb dret a vot”, avisava Rajoy. “D’aquesta manera, com que tindran les cames immobilitzades no podran desplaçar-se a votar, sigui on sigui que hagin posat l’urna. Boom, Rajoy wins”, afegia el president espanyol.

Es calcula que caldran 150.000 rotlles de precinte i un desplegament de 300.000 policies nacional, per procedir a precintar les cames dels milions de catalans amb dret a vot. “Serà una tasca difícil per a la policia. Hauran de desatendre altres funcions com l’antiterrorisme o la seguretat dels ciutadans, però evitar que els catalans votin és prioritari”, deia Santamaría.

Al govern català han rebut la noticia amb estupefacció. “És un gerro d’aigua freda, no ho negarem”, explicava el president Puigdemont. “No podem demanar a la gent que surtin de casa arrossegant-se pel terra com una serp o fent saltironets com en una cursa de sacs. Estem pensant què farem”, afegia. El govern no descarta contractar 500.000 repartidors de Telepizza perquè vagin per les cases amb urnes perquè els ciutadans puguin votar. “No sabem si ho aconseguirem”, avisava Puigdemont, “estem negociant amb els comuns i exigeixen que les motos siguin elèctriques per no contaminar. Ja veurem”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies