benegre.cat
Esports

Aleix Vidal, operat amb èxit per un expert en cubs de Rubik

Tenia l’articulació tan desllorigada que es van haver de fer servir peces de Lego per encaixar-ho tot.

Comencem a rebre informacions precises del que va ocórrer durant els moments següents a la lesió d’Aleix Vidal, on destaca l’operació d’urgència practicada en un hospital de Vitoria per Dario Roa, un expert jugador del cub de Rubik.

A les acaballes d’un partit plàcid, en el que Vidal havia fet un paper prou digne (fins i tot Luis Enrique començava a pensar en convidar-lo més sovint a les patxangues), Theo Hernández va etzibar-li una entrada que va enviar el turmell del lateral culé a la segona graderia.

Rakitic, amb la cara desencaixada, va recollir-ne totes les peces en una bossa mentre Iniesta demanava que entressin les assistències. Ricard Pruna recorda el moment: “Mai havíem vist a Rakitic amb una cara tan blanca. Fins i tot Iniesta es va espantar”. “Gràcies a la ràpida reacció de Rakitic podrem salvar gran part del turmell”, ha afegit.

Una ambulància va portar Aleix Vidal, sense dutxar-se, directament a l’hospital de Vitoria. “L’olor era desagradable, però sabíem que havíem d’actuar ràpid i vam fer el cor fort”, explica Aintzane Urria, directora del quiròfan d’urgència. El panorama que es van trobar sota la mitja era desolador. El peu dret del jugador havia donat un parell de voltes sobre el turmell i, a sobre, algú havia perdut la bosseta de peces de turmell que havia recollit Rakitic. “Nosaltres no disposem d’especialistes en lesions tan complexes, així que contactar amb Dario Roa ens va semblar la decisió més apropiada”.

Dario Roa té 16 anys i és l’actual millor plusmarquista espanyol en resolució d’un cub de Rubik, amb només 6,13 segons. Tot i que els seus pares no ens han deixat parlar amb ell, hem pogut saber que durant la operació va actuar amb tota professionalitat i la seva habilitat i velocitat amb els dits es va fer patent. “Ens va espantar quan va insistir en fer servir peces de lego per acabar d’encaixar algunes parts del turmell del pacient, però la seva idea va funcionar.”

Als 35,24 segons Darío Roa va deixar anar el turmell d’Aleix Vidal sobre la taula d’operacions, com sempre fa amb els cubs completats. De seguida es va adonar de l’error però tant Vidal com Roa van acabar rient la confusió.

Una peça de Toni Noguera

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies