benegre.cat
Notícies

Home deixat crea el seu propi vi gràcies al gra de raïm ja fermentat que va quedar-li entre les dents per Cap d’Any

L’individu diu que continuarà sense rentar-se les dents perquè, en cas contrari, “seria com afegir productes químics” al seu producte artesanal

La Cova Fosca. Així s’anomena el vi creat per Anselm Eiximenis gràcies al gra de raïm ja fermentat que va quedar-li atrapat entre les dents durant el darrer Cap d’Any. El nou producte combina el macabeu, la tosca dental i la pell descolorida d’un tros de fuet que Eiximenis també conservava dins la seva cavitat bucal de finals dels noranta per configurar un vi que li recorda els de tetra-brik. “Concretament, el mateix tetra-brik. És que té gust de plàstic i costa d’empassar”, ha reconegut el seu autor.

Potser és per això que el propi Eiximenis no descarta fer-lo passar com a cava brut nature. “La catalogació de brut crec que la tinc prou justificada. I, pel tema mature, he pensat que podria argumentar una secció de vídeos que miro sovint per Internet”, ha dit davant dels directius de l’Institut Català de la Vinya i el Vi. Sigui el que sigui, l’autor té clar que vol començar amb una producció que li faci pensar en la seva exdona i, per això, ha descrit que serà “una tirada molt limitada”.

Sabent que Catalunya s’està promocionant internacionalment com un país de vins, Anselm Eiximenis ha ofert als sommeliers de tot el món que “coneguin de primera mà l’elaboració artesanal del nou vi La Cova Fosca per catar-lo com mai ningú ho ha fet abans”. En altres paraules: que posa la seva boca a disposició de totes les llengües que s’atreveixin a endinsar-se entre les seves dents per provar-lo.

De moment, la varietat vinícola del senyor Eiximenis ja ha estat reconeguda com a producte de Quilòmetre Zero perquè, “efectivament, tot el que es trobi a menys d’un quilòmetre de diàmetre de la seva boca fa tuf a ell. I ell fa tuf a vi ranci”, ha justificat l’organització. Així mateix, el col·lectiu Slow Food també ha decidit acceptar-lo com a membre de ple de dret després de comprovar que els únics que es beuen el seu vi de pressa són els que ja no tenen il·lusió per seguir vivint”. Content per tots aquests reconeixements, Anselm Eiximenis ha explicat tot pinxo que continuarà sense rentar-se les dents perquè, en cas contrari, “seria com afegir productes químics” al seu vi producte artesanal.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies