benegre.cat
Notícies

Òmnium Cultural crea el Premi d’Humor Carrero Blanco

Busquen un "humor que ens elevi per damunt dels núvols"

Òmnium Cultural segueix decidida a fomentar la cultura en català i, per això, després de presentar el seu nou premi de novel·la ha anunciat la creació del Premi d’Humor Carrero Blanco.

El premi, segons el president d’Òmnium Jordi Cuixart pretén premiar “l’humor incorrecte d’aquells que no s’arronsen i ens fan volar pels núvols, fins a tocar la Lluna. O el sostre de l’edifici del costat, segons el cas”.

Sobre la sentència de l’Audiència Nacional que condemna una tuitera de 21 anys a 1 any de presó per haver fet acudits sobre la mort del successor de Franco, Cuixart ha dit que “això demostra que a Espanya tenen un humor curiós. Un humor de fer befa del dèbil, del diferent. Quants acudits sobre gais, catalans i discapacitats hi ha en el glossari de l’humor espanyol? La majoria. Els agrada riure’s d’algú, no riure’s del poder o d’una dictadura colpista. Zero autocrítica i sentit de l’humor”.

El premi tindrà un guardó per novel·la satírica i un altre per continguts a xarxes. “Siguin tuits, posts, fotos, vídeos o els prohibidíssims mems”, afegia Cuixart.

Segons ha pogut saber Be Negre hi ha  alguns tuits que han cridat l’atenció del jurat. En recollim alguns exemples:

-De quin color és el cotxe blanc de Carrero Blanco? Gris cendra.

-Quina companyia operava el viatge de Carrero Blanco? Spanair.

-Trobo lleig que allò que et fa reduir la marxa o saltes pels aires es digui ¡bam!

 

 

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies