benegre.cat
Societat

Amics queden per passar la tarda junts mirant cadascú el seu mòbil

Han quedat per prendre algo i no dir-se absolutament res

No cal ni que parlin. Un grup d’amics s’ha donat cita per passar la tarda junts en una cafeteria i celebrar la seva amistat ignorant-se mútuament durant hores per culpa dels mòbils. La idea és socialitzar l’aïllament i poder-se fer companyia en la solitud digital que provoca l’obessió pel telèfon: “Passarem un parell d’hores prenent uns Cacaolats en silenci, mentre cadascú de nosaltres revisa quins Likes i comentaris ens deixen a xarxes socials altres persones que ens importen més”, reflexiona un testimoni.

El pla social ha estat promogut per un dels integrants més antics del grup d’amics, que no vol que es perdi el contacte. “Amb tant tema d’Internet i Noves Tecnologies al final t’allunyes de les persones que t’estimes al món real”, assegura, “la qüestió és estar junts, encara que només tinguem ulls pel nostre smartphone”. El jove recorda que “és molt trist quan estàs parlant amb algú i es distreu mirant el mòbil. Nosaltres ens estalviem disgustos i directament no ens dirigim la paraula”.

Aquest tipus de pla, cada vegada més extès entre el jovent, treu de polleguera als locals comercials, que es queixen que els clients passen hores enganxats al telèfon sense consumir. “Arriben, demanen qualsevol cosa i es tornen éssers inanimats, cossos enganxats a una pantalla durant hores que només prenen un puto cafè amb llet”, es queixa un cambrer, que assegura que “si ho arribo a saber no poso Internet al bar”.

En aquesta línia, diversos psicòlegs avisen que “el concepte amistat s’està devaluant molt fort. Un dia aixecarem la vista del telèfon i ens adonarem que estem envoltats de persones reals”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies