benegre.cat
Societat

Responsables d’informatius coincideixen que un mort britànic val per 3 russos i per 50 sirians

Per això de vegades tallen l’emissió per cobrir un atemptat... i altres vegades no

No totes les vides costen el mateix, on vas a parar. La principal federació de periodistes i mitjans audiovisuals d’Europa ha explicat avui la seva vara de medir pel que fa a la vida humana: un mort britànic té el mateix valor que tres russos i que cinquanta habitants de Síria “o qualsevol altre país de per allà”. Per aquest motiu, la majoria de cadenes van suspendre l’emissió per connectar amb l’atemptat de Londres però van decidir no fer-ho amb el de Sant Petersburg, on el nombre de víctimes mortals va ser superior.

“No és per maldat, que quedi clar, és que Londres queda més a prop i tots hi tenim una neboda treballant”, han justificat. Altres defensen que això no passaria si no s’hagués agafat el costum de tallar les emissions pels atemptats, quan es pensaven que serien més esporàdics: “Et pots permetre una bona cobertura informativa si és un cop al mes, però si atempten dos dies a la setmana no arribes a tot… tenim una programació a defensar i uns presentadors per pagar, no podem estar tallant cada dos per tres per parlar de morts en un altre continent”. En aquesta línia, directius de cadenes internacionals lamenten que “no hi hagi cap televisió pública amb un canal d’informació 24h que pugui cobrir-los tots”. 

A tot això, els mitjans han demanat a Daesh i altres grups terroristes de moda si poden avisar dels atemptats amb una mica de temps per desplegar periodistes a la zona. “Que estiguin tranquils, que no anirem corrents a la policia”, expliquen directius dels mitjans, “és que fa molta ràbia haver de publicar imatges de la carniceria que ha gravat qualsevol ciutadà anònim quan ho podríem enregistrar nosaltres mateixos si ens avisessin amb una mica de temps. No demanem que deixin d’atemptar, només que ho facin amb ordre i professionalitat, joder, que només intentem fer la nostra feina”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies