benegre.cat
Notícies

Preocupació al Nepal perquè ja fa uns dies que cap català no puja a l’Everest

L’Himalaia s’ha tornat ‘mainstream’ i molts catalans busquen nous reptes, com baixar una muntanya submarina de 3.000 metres a pulmó

El Nepal s’ha posat en contacte amb el Govern de la Generalitat per saber què passa: fa gairebé una setmana que cap català puja a l’Everest. Les autoritats nepaleses estan preocupades perquè “ens havíem acostumat a que hi hagués catalans per aquí dia sí dia també desafiant les lleis de la natura, pujant al sostre del món i deixant una bona picossada als nostres pobles”, deia el president de Sherpas on Ice, Mandrugu Crustó.

El Govern català ha respost amb una mena de “no ets tu, sóc jo”, explicant als nepalesos que els catalans són gent inquieta i que, un cop superat un repte, el que fan és buscar-ne de més complicats. “És probable”, deia el president Puigdemont “que ara sembli massa fàcil. Quan va pujar el Kilian Jornet i després l’altre que és menys famós i després el Kilian Jornet… va semblar que la següent a pujar seria Núria Feliu”.

Per això, s’apunten altres destins per als catalans que busquin reptes impossibles. Una de les opcions per dur el cos al límit seria enfrontar-se a muntanyes submarines de més de 3.000 metres. “Aquí, el repte pels Kilian i companyia seria no pas pujar les muntanyes, sinó baixar-les. A pulmó, sense oxigen”, deia Puigdemont. Kilian Jornet ja estaria estudiant la proposta perquè “a partir de certa pressió, sota l’aigua et pot petar el cap. I això de no poder respirar encara ho fa més impossible. M’agrada, intentaré fer-ho”.

Mentrestant, a l’Everest ja estudien com atreure nous públics ara que pujar a l’Himalaia s’ha tornat maintream. “Estem estudiant” deia Mandrugu Crustó “posar uns tobogans que baixin des del cim fins al campament que hi ha a 6.300. De manera que tindríem un tobogan d’uns 2km espectacular ideal per famílies”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies