benegre.cat
Política

El govern espanyol pregunta a la Generalitat si podria celebrar el referèndum entre setmana perquè “els militars no treballen en diumenge”

En cas contrari, el govern català assumiria el cost “d’unes coses que haurà de fer l’exèrcit aquell dia”

Hi ha marge per al diàleg. Després d’anys de silenci i negatives, el govern espanyol està disposat, per primera vegada, a negociar la data i la pregunta del referèndum d’autodeterminació de Catalunya. Concretament, l’executiu del PP ha preguntat a la Generalitat si podria celebrar la votació entre setmana perquè “els militars no treballen en diumenge”. El mateix president espanyol, Mariano Rajoy considera “un abús” haver de fer treballar els funcionaris en cap de setmana. De fet, considera un abús haver de fer-los treballar “en qualsevol moment de l’any”.

És per això que Rajoy ja ha advertit que, si el govern català no s’avé a negociar la data del referèndum, carregarà a la mateixa Generalitat el cost “d’unes coses que haurà de fer l’exèrcit aquell dia. Res… poca cosa. Unes maniobres com les de 1939 per la Diagonal i ja ho tindríem”, ha dit per tranquil·litzar la població. “No seran gaires milions. I, total, els catalans ja esteu acostumats a finançar les administracions espanyoles. No ve d’aquí. Preneu-vos-ho com un entrenament per quan ens hagueu de pagar la jubilació”, ha insistit.

I aquí no acaba tot. La petició del govern espanyol per negociar el dia del referèndum també s’estén a la pregunta. En aquest cas, l’Estat proposa a la Generalitat que opti per consultar a la ciutadania “a quina presó t’agradaria enviar els polítics catalans que trenquen la convivència i la democràcia per la seva puta mania de voler preguntar a la gent?”. Mariano Rajoy i els seus assessors creuen que aquesta reformulació de la pregunta “farà incrementar la participació a les urnes i donarà a les votacions més neutralitat”. Al capdavall, ha afegit, és una qüestió de gènesi històrica: “Catalunya serà espoliada o no serà”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies