benegre.cat
Política

Juan Carlos I recorda que ell i Franco van fer arribar la democràcia a Espanya

També retreu als espanyols que el traguessin de les monedes

Enfurismat és poc. Des que se li va escapar aquell elefant al Serengueti que el rei emèrit d’Espanya, Juan Carlos I, no estava tan molest. El motiu? La seva exclusió de l’acte commemoratiu pel 40è aniversari de les primeres eleccions democràtiques. El Borbó ha fet una compareixença avui per recordar al poble que “va col·laborar estretament amb Franco en desenvolupar l’Espanya democràtica” i ha afegit que “sou una colla de desagraïts”.

Segons el monarca emèrit, no hi hauria transició sense dictadura, el que li confereix un paper decisiu en la qüestió. “És que és tan obvi que se us ha de dir tot, per això jo vaig ser rei i vosaltres no”, ha explicat, ampliant que “a més de pantans, el Caudillo i servidor vam construir les bases de la democràcia. Ell liderant el creixement econòmic i jo preparant-me a consciència pel servei públic, d’on em sobra una L”.

Aprofitant l’avinentesa, Juan Carlos I ha retret a la població espanyola que retiressin el seu rostre de les monedes d’1€ “com si ja no fos el rei o alguna cosa així, he hagut d’anar a Suïssa a passar el disgust”. El rei, a qui Franco va nombrar el seu successor, ha aprofitat per demanar als periodites quan es juga la final de Copa i també que, si la veuen, donin records a la seva dona.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies