benegre.cat
Política

Els comuns proposen que tota Espanya voti si Catalunya pot celebrar un referèndum

A tot això, Puigdemont instal·larà seients projectables al Parlament per expulsar per la via ràpida els diputats de Junts pel Sí amb dubtes

Podria ser la millor idea que ha tingut l’esquerra alternativa des que Joan Saura va montar un hort urbà a la conselleria d’Interior. El partit liderat per Xavi Domènech i Ada Colau, Catalunya en Comú, ha proposat avui la celebració d’un referèndum a tot l’estat espanyol per demanar si autoritza a Catalunya a fer una consulta vinculant sobre la independència.

La pregunta que proposen els comuns seria “Debe el gobierno español permitir una consulta independentista vinculante en Cataluña?” i les dues opcions de respota seríen sí i no. “Aquí del que es tracta és que s’imposi la democràcia. I amb això volem dir que l’exercitin els espanyols”, expliquen fonts dels comuns. “És que no sabem ben bé què dir, la veritat, és l’únic que se’ns ha acudit”, admeten amb la boca petita.

Per la seva banda, veus de Junts Pel Sí admeten que valdria la pena només per veure com es posiciona el PSC.

A tot això, el govern de la Generalitat fa pinya en el tram final abans del referèndum cridant a files a tots els diputats independentistes. El president del govern, Carles Puigdemont, ha promogut la instal·lació de seiens projectables per explulsar ràpidament els diptuats de Junts Pel sí amb dubtes sobre el procés.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies