benegre.cat
Societat

La Guàrdia Civil activa el Plan Fotocopia i vigilarà de prop totes les copisteries de Catalunya

Els agents també perseguiran els particulars que tinguin una impressora “sospitosament gran”

El contingent col·locat a la impremta de Constantí no era res més que l’avançada d’un pla més ambiciós que el director de la Guàrdia Civil, José Manuel Holgado Merino, ha desvetllat aquest matí: “Vamos a vigilar muy de cerca las impresiones, fotocopias, ventas de papel carbón y otros métodos de reproducción en toda Catalunya”.

Durant aquest matí ja s’han vist controls de la Guàrdia Civil a les copisteries principals de diferents poblacions catalanes. Al Vendrell, la Carmeta Buendía de la copistería Via Lliure, diu que ha vist que tots els seus clients eren registrats a la sortida del seu local. Assegura que els agents han revisat les fotocòpies que s’enduien i els qüestionaven sobre la seva relació amb el procés, amb preguntes com “¿Qué es esto que ha fotocopiado, no será material secesionista? ¿Se ha presentado usted como voluntario para la pantochada del 1 de octubre? ¿Qué quiere decir exactamente “Òc?” ”

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, diu que els controls es faran extensius a tot el territori i que destinaran agents a vigilar també domicilis que recentment hagin comprat una impressora “exageradament gran que ens sembli sospitosa”, així com botigues de cartutxos de tinta no oficials perquè “sabem que aquí no us gastareu els diners en els oficials, ja ens han dit com sou amb la pela”. Per cobrir totes les necessitats d’agents el cos es reforçarà amb la incorporació de 6.000 efectius que ja no estan destinades al Plan Romero 2017 que vetllaven per la Romería d’enguany, i centenars d’efectius que pretenien canviar de destí abans de l’11 de setembre: “De aquí no se mueve nadie hasta que desarticulemos este inaudito golpe a la democracia que pretenden perpretar con papeletas y urnas”, ha rematat Zoido.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies