benegre.cat
Política

Avis catalans es queixen que les seves batalletes del franquisme ja no impressionen ningú

La repressió del govern espanyol descafeïna qualsevol anècdota dels anys 40

Les seves històries ja no escandalitzen. Milers d’avis catalans han mostrat avui el seu rebuig a la repressió judicial del govern espanyol perquè deixa “en un no-res” les seves anècdotes sobre el franquisme, que tant gaudien explicant als néts. “Si ja costava sentir-nos útils abans, imagina’t ara que les nostres historietes no impressionen a ningú”, alerta un senyor a la vuitantenta, que fins i tot va passar per la presó.

“Explico als nanos que no teníem llibertat d’expressió ni de reunió i em diuen que han vist a Twitter que s’estan requisant pals d’escombra i tríptics”, assegura, conscient que “contra això no es pot lluitar”. Els avis, que exigeixen saber “per quin canal mirar això d’Internet que tothom parla”, insisteixen que se’ls hauria d’escoltar més perquè “tot això de la premsa unificada contra Catalunya i els del tricorni entrant a mitjans de comunicació ja ho han viscut”.

Els avis, però, es mostren esperançats en aconseguir aquesta vegada el que no va ser possible fa 40 anys: derrotar al franquisme. “Diuen que Franco va morir al llit, però a mí em sembla que és ben viu” deixa anar un testimoni, segur que “l’esquerra espanyola intervindrà en qualsevol moment per aprofitar aquesta oportunitat històrica”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies