benegre.cat
Política

Assange planeja sol·licitar asil polític a Catalunya

Ha enviat una carta a Raül Romeva per colom missatger perquè ja no es fia de ningú i el govern espanyol vigila tot l’internet

Un dels principals actius internacionals de la causa pel dret a decidir català, el fundador de Wikileaks Julian Assange, ha demanat al Conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals, Poliglotisme, Recull de Diaris Internacionals i Transparència, que siusplau li permetin l’asil polític a partir del 3 d’octubre, “quan ja tingueu la cosa feta”.

“He aprés el catalán molt ràpid i ya sé dir paraules com “renoi” i “seny”, crec que estic qualificat per integrar-me amb vostés i defensar la veritad i la pau desde el vostre país que està a punt de néixar i amb el cual comparto mols dels valors”, apunta la missiva que ha arribat, sorprenentment, en colom missatger. “Heu de saber que España pot tancar internet en qualsavol moment i ens llegeix tots els correus electrònics que anvieu”. Els coloms els ha ensinistrat durant els últims set anys a l’àtic de l’ambaixada de l’Ecuador a Londres, on resideix per evitar la justícia nordamericana. “Fa molt temps que intentu enviar els coloms, però els primers es perdien pel camí i molts acabaren a la Plaza Catalunya, que ahí els turistes els donen menjar i ja no volien moure.”

Julian Assange ha continuat enumerant les moltes mostres de recolzament que ha donat al procés per validar la seva candidatura. Dins la carta també explica les condicions en les que viu, en una habitació justa d’espai, una connexió a internet que li dóna per llegir Twitter i poc més i una dieta que no el convenç “Em fan menjar Conillets d’Índies (cobaya, en idioma repressor), que són molt típics de l’Ecuador però jo el que vull és fuet, renoi!”

Julian Assange prega a Raül Romeva que l’aculli en els seus “extraordinaris braços” i assegura que continuarà defenent la veritat i el procés a cop de tuit. Acaba apuntant que ja ha imprés les seves butlletes i les farà enviar amb un altre colom que portarà el seu document d’identificació en una de les potes “per poder validar el vot”.

Raül Romeva, a qui hem preguntat, s’ha limitat a respondre: “Referèndum? Jo no sé nada de un referèndum”, mentre mirava de reüll un cotxe de la Guàrdia Civil que passava a prop. Per suposat, tot això ens ho hem inventat una mica, però imagina’t les rises que farem si torna a picar. Ja ens imaginem el seu tuit: “Falso… Bé Negre, el estúpido, en blanco y en negro y siempre.”

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies