benegre.cat
Notícies

El govern espanyol exigeix als Mossos que precintin les escoles “perquè la Guardia Civil no sap què són”

Assegura que els càntics d’ànim per als policies deien ‘a por bellos’, en referència a la bella gent catalana que no vol votar

No hi ha marge per a l’error. I el govern espanyol n’és ben conscient. És per això que l’executiu de Mariano Rajoy ha exigit directament als Mossos d’Esquadra –i no a la Guardia Civil– que precintin totes les escoles de Catalunya perquè no puguin acollir les meses electorals del referèndum. “És que, tot això de les escoles, la Benemérita no sap ben bé què són”, han justificat des del govern central. “Sí que els sona que hi ha uns edificis anomenats centres educatius en els quals s’hi fan coses, però tampoc volem proporcionar-los més informació, no fos cas que no la poguessin assimilar”.

Enmig de la voràgine cap a l’1 d’octubre, el govern espanyol també ha volgut treure ferro als càntics d’a por ellos que s’han sentit en algunes poblacions espanyoles quan alguns dels seus ciutadans acomiadaven els agents que es desplaçaven cap a Catalunya per a evitar el referèndum. “El so de les xarxes socials no és el més òptim i no permet apreciar que, veritablement, tota aquella gent diu a por bellos. Es refereixen a la gent bella i dialogant que encara hi ha per Catalunya. Persones senzilles i honrades que l’únic que demanen és que se’ls impedeixi poder votar amb una repressió policial pacífica i democràtica”.

En referència a la multitud de banderes espanyoles que onegen als furgons de la Guardia Civil i la Policía Nacional que es dirigeixen cap a Catalunya, l’executiu de Mariano Rajoy també ha assegurat que “no és per provocar, sinó per pura supervivència. És cosa dels cartells bilingües de les autopistes. Ens fa por que els agents llegeixin Barcelona en català en lloc de Barcelona en castellà. Ja ens enteneu: per si de cas acaben perduts al centre d’Àustria o Hongria, anar acompanyats de la rojigualda els servirà perquè algú els hi pugui indicar el camí de tornada. Són dies clau i necessitem tots els efectius amb la màxima concentració. A veure… amb la màxima que puguin. Tampoc cal que ens moltes il·lusions”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies