benegre.cat
Política

Estudien reformar la Constitució perquè inclogui “acabar com el bàndol republicà a la Guerra Civil”

El PP aprofita per presentar el nou logotip amb l’àguila franquista i el eslògan “Honestos”

El Congrès ho afinarà. En vistes d’una possible DUI en les properes hores, el Partit Popular, Ciudadanos i socialistes que de dia s’ofereixen de mediadors, estudien reformar la Constitució per encabir que els independentistes puguin acabar com els republicans a la Guerra Civil. Després de les reaccions a les paraules de Pablo Casado, que amenaçava Puigdemont d’acabar com Lluís Companys, el bloc constitucionalista ha sortit en tromba assegurant que el més important és “actuar en el marc de la llei”.

El mateix Casado s’ha mostrat sorprès de les reaccions crítiques de milers de ciutadans, assegurant que “no és historiador” però que aquests dies “ja s’ha vist com les gasta el govern espanyol i els seus socis”. Tant és així que alts càrrecs populars, de Ciudadanos i alguns voluntaris a la mediació del PSOE s’estarien reunint a Moncloa per aprovar una reforma exprés que validi la pena màxima per Puigdemont i els líders civils del sobiranisme.

Fonts de Moncloa asseguren que es treballa en un text que inclogui totes les maneres en què va “acabar” el bàndol republicà; detinguts, torturats, empresonats, exiliats o afusellats. Un alt càrrec assegura que “la Constitució ha d’estar al servei del poble” i que la reforma respon a la petició inequívoca de molts ciutadans espanyols: que caçar independentistes estigui permès.

“Tant queixar-se de que no obrim les fosses comuns i ara que hem trobat una excusa per fer-ho tot són problemes”, ha lamentat el dirigent popular, aclarint que aquest escenari només es contempla en cas que “Catalunya persisteixi en la seva actitud violenta”.

Aprofitant l’avinentesa, el Partit Popular ha aprofitat per presentar un nou logotip que respon al nou posicionament “honestament radical” del partit. El nou disseny substitueix la icònica gavina per l’àguila franquista, que asseguren il·lustra “l’evolució que ha fet el PP i els seus votants”. Rafael Hernando, un dels altres portaveus del PP ha assegurat sentir-se alleujat per poder treure’s la màscara: “Fa 40 anys que la portem, ja no podíem ni respirar”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies