benegre.cat
Llistes

7 coses que fan a Espanya cada cop més semblant a Turquia

Mentre uns trien la via eslovena, els altres prefereixen pillar la turca

 1. Brutalitat policial

  Brutalitat policial

  Els dos països compten amb una denúncia de Human Rights Watch per haver permés i no condemnat la violència sobre manifestants pacífics. De fet, ni se n'han disculpat encara perquè es veu que va ser tot PROPORCIONAL. Tan Turquia com Espanya en saben molt, d'aplicar proporció contra els qui pensen diferent.

 2. El futbol

  El futbol

  L'esport rei i opi del poble per excel·lència dels dos països. Provoca el mateix tipus de tertúlies plenes d'experts excitats: hi ha molts crits, escuma per la boca i, de vegades, algú escup en parlar.

 3. Presos polítics

  Presos polítics

  Els dos països tenen presos polítics. També és veritat que a Espanya en són pocs, comparativament, però els delictes són els mateixos: mostrar-se obertament i de forma pacífica contra el Govern. I, bé, pujar-se a un cotxe de la Guàrdia Civil. Sí, Albiol, encara que no siguin "polítics".


 4. Municipis en honor a superherois

  Municipis en honor a superherois

  No estem parlant de Llanos del Caudillo o Villafranco del Guadiana, si no de Batman en el cas de Turquia i Guarromán en el cas d'Espanya. No coneixem l'últim heroi, però té pinta de comptar amb poders bastant ridículs.

 5. Professors traïdors

  Professors traïdors

  L'adoctrinament de la societat catalana arranca a P3, quan els professors comencen a explicar als nens que en una Catalunya independent tindrien menys deures i més hores de pati. Això ho han arreglat més ràpidament a Turquia, amb comiats massius i empresonaments.

 6. Claca mediàtica

  Claca mediàtica

  Les òsties dels mitjans de comunicació turcs a l'oposició del govern s'escolten des de Cadaqués (que hi està més a prop). Després de tancar més de 130 mitjans de comunicació, a Turquia els diaris que queden expliquen la veritat del govern. A Espanya no ha fet falta tant esforç.

 7. Amenaces a nacions sense estat

  Amenaces a nacions sense estat

  El govern turc ja pensa en les sancions que imposarà als Kurds després del seu referèndum "il·legal" d'independència. No sigui que els kurds que viuen a Turquia tinguin idees rares. Per part d'Espanya... què us hem de dir. Això sí: tenim espelmes, clavells i molta paciència.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies