benegre.cat
General

Els Jordis ja han convertit el 80% dels presos de Soto del Real al pacifisme

Els funcionaris de la presó admeten que Sánchez i Cuixart “se senten més ben tractats pels reclusos que per molts polítics de PP, Ciutadans i PSC”

Són homes íntegres. I ho segueixen demostrant allà on faci falta, per molt adversa que sigui la situació. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez –els Jordis– ja han convertit el 80% dels presos de Soto del Real al pacifisme. Fonts penitenciàries admeten que els reclusos han substituït les habituals baralles per la literatura. “Els hi han explicat que, depèn de com t’ho miris, un llibre de Vargas Llosa pot ser tant o més dolorós que un cop de puny. I els han convençut. Són molt hàbils”, relaten els funcionaris amb admiració.

Els Jordis també han aconseguit traslladar les performances marca de la casa de l’ANC i Òmnium als patis de les presons, fins al punt que la direcció de Soto del Real s’està plantejant crear un equip de gimnàstica rítmica. “La veritat és que els presoners fan patxoca. Els veus formant una V, aixecant cartolines, movent un punter de banda a banda del pati, oferint clavells als policies… No se’ls veia tan motivats des que Iñaki Urdangarin va entrar a la presó. Ah, no, espera. Que no hi va acabar entrant”, han recordat els funcionaris.

La bona rebuda que ha tingut el missatge pacifista i inclusiu dels Jordis ha fet que l’ANC i Òmnium ja es plantegin la creació d’una sectorial de presons. Això sí, les dues entitats sobiranistes comencen a témer que, encara que la justícia espanyola els deixi en llibertat, els mateixos Sánchez i Cuixart vulguin mantenir el seu activisme en centres penitenciaris. “No ens estranyaria gens. Total: estan més ben considerats allà dintre que per molts polítics de PP, Ciutadans i PSC”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies