benegre.cat
Notícies

Caixabank i Banc Sabadell demanen al govern espanyol un decret que prohibeixi als catalans treure diners

També plantegen instal·lar tots els caixers a los Monegros perquè els independentistes s'hi desplacin i hi quedin atrapats

A les elits bancàries catalanes no els agrada gens aquesta revolta social que pretén tornar-se econòmica. “Definitivament és molt poc democràtic treure els diners dels comptes. No com canviar la seu social sense passar per junta d’accionistes per pressionar la Generalitat. Això està molt bé!”, afirmava Isidre Fainé avui a la seu de Caixabank.

Òmnium Cultural i l’ANC han fet una crida perquè la gent retiri calerons dels 5 principals bancs que operen a Catalunya i això ha provocat algunes trucades nervioses. “Si fan això cada dia durant diversos dies…” pensava Josep Oliu en veu alta. Per aquest motiu, la gran banca ha demanat urgentment a la Moncloa que aprovin un decret llei que impedeixi als catalans treure els seus diners. “Que operin per internet, que només són números en una pantalleta i tant se val… però això de tocar diner efectiu és més problemàtic perquè només tenim en paper una infinitèssima part del que diuen els numerets a la pantalla. Vull dir… podria ser un problema gros”, avisava Fainé.

Davant d’aquesta situació, la Moncloa estudia diverses opcions: una és posar la Guàrdia Civil als caixers. Qui vulgui treure diners haurà de dir “Viva España” i haurà d’acreditar que els necessita per gastar-los en activitats pròpies d’un “catalán de bien”. Ningú sap ben bé què vol dir això, per tant la coordinació d’aquest tema la durà directament Xavier Garcia Albiol. Una altra opció és traslladar tots els caixers catalans fora de Catalunya. “Aquí la idea és més simple”, deia Soraya Sáenz de Santamaría. “Posem tots els caixers a l’Aragó, als Monegros, i quan vinguin tots els catalans a treure els diners els tanquem la frontera a la seva esquena perquè no puguin tornar a entrar a Catalunya. Aleshores, la repoblem amb espanyols com cal i llestos. Tot està pensat”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies