benegre.cat
Política

Andalusia reclama el 155 per no ser menys que Catalunya

Susana Díaz es queixa que Moncloa dedica molta més atenció als catalans que als andalusos

“Café para todos, aunque amargue”. La presidenta d’Andalusia, Susana Díaz, ha exigit avui al govern central l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a la seva comunitat per equiparar-se a Catalunya. “Que Moncloa desplegui tot un article només pels catalans és un greuje comparatiu amb Andalusia. Que no ens mereixem la seva atenció? Ja n’hi ha prou de fer ciutadans de primera i de segona”, ha protestat Díaz, que també ha tirat d’hemeroteca: “Que ningú dubti que Andalusia estarà allà on es mereix. Ja vam aconseguir el mateix Estatut que Catalunya i ara aconseguirem també un 155 en tota regla”.

La presidenta andalusa argumenta que Andalusia també fa molts anys que està fora de la legalitat amb el cas dels ERES,. “Els catalans se salten la llei i l’imperi mediàtic i judicial de Moncloa va a per ells. Ho fem nosaltres i no ens fan ni puto cas, no hi ha dret”, ha criticat amargament. Per pressionar l’executiu, Díaz ha amenaçat amb una vaga general per aturar l’economia espanyola: “Si els andalusos ens coordinem tots per no anar a treballar, fem saltar la banca”.

Davant la possible inestabilitat i el risc de corralito, molts nens andalusos han començat a traslladar les seves guardioles a comunitats limítrofs per tenir els estalvis assegurats. Si bé Ferraz encara no ha respost oficialment Díaz, es dóna per fet que el PSOE recolzarà Díaz sense fisures. “No només Ciudadanos és capaç d’avançar el PP per la dreta, en això no es pot descartar mai el PSOE d’Andalusia”, admeten.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies