benegre.cat
Notícies

Cunyats, veïns i companys de feina ja saben com acabarà tot això de la independència encara que després mai no et concretin res

Els nous estrategs de la geopolítica catalana estan convençudíssims que el problema de fons és que “uns volen la independència i els altres no”

“Segur que passa això. És que no hi ha alternativa. Ha de ser això sí o sí”. Són paraules dels teus cunyats, tot i que també podrien ser dels teus veïns o dels teus companys de feina. Tots ells no paren d’insistir-te que ja saben com acabarà tot això de la independència encara que després no t’acabin mai de concretar res. “És que està molt clar, eh? Va, fes un esforç! Segur que tu també ets capaç de veure-ho per tu mateix”, t’han dit.

Autoproclamats com els nous analistes de la geopolítica catalana, cunyats, veïns i companys de feina no paren de repetir-te que és molt evident tot el que passarà en els propers dies. “Passaran coses aquí i hi haurà respostes d’allà. Si no, temps al temps”, et vaticinen com si t’estiguessin donant una lliçó magistral d’estratègia electoral. “Ei! I això té pinta de xoc de trens, d’Europa ens mira, de cop d’estat, de democràcia per decidir-ho tot i de punt de no retorn”, et repeteixen a tort i a dret, sense cap mena de sentit lògic, com per intentar donar més versemblança al seu relat.

Els nous estrategs de la Catalunya feixuga també estan convençuts que no s’hagués arribat fins a aquest punt si els catalans s’haguessin posat d’acord per reclamar o refusar la independència. “És a dir: el gran problema de fons és que uns volen la independència i uns altres no. Mira que s’hagués arreglat ràpid si s’haguessin posat d’acord, eh? Doncs no. Els catalans som així”, sentencien.

El seu olfacte sociològic els fa pensar que l’única solució viable és fer una guerra “perquè només sobrevisqui un bàndol i pugui imposar el seu criteri”. Això sí, “en nom del diàleg i la convivència”, exigeixen que el conflicte armat es desenvolupi “de manera civilitzada per no traslladar cap sensació de fractura social als carrers”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies