benegre.cat
Política

Puigdemont reparteix pa i vi entre els seus deixebles en un Últim Sopar al Palau de la Generalitat

“No vull acusar ningú de trair, d’acord Santi Vila?” va deixar anar el president

Podria ser un comiat. Podria no ser-ho. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va celebrar ahir per la nit un darrer sopar amb els seus deixebles abans d’encarar la recta final del procès, que ens ha de portar al futur de Catalunya o al passat d’Espanya en les properes hores. Acompanyat pels seus consellers i col·laboradors més fidels, Puigdemont va presidir una taula ben llarga i molt ben parada, si bé tots els comensals van decidir seure a la mateixa banda.

“És per sortir tots de cara a la fotografia o al típic quadre de gran escala que ens podria fer un pintor del Renaixement”, han explicat avui fonts de protocol. Admeten que “la disposició dels comensals era una mica incòmode per parlar” però avisen que sobretot es volia evitar baralles a l’últim moment.

Qui sí va prendre la paraula va ser el president Puigdemont, que va sorprendre tothom assegurant que un dels seus el trairà. “No vull mirar a ningú, Santi Vila, però és que ja ens coneixem tots una mica”, va deixar anar, insistint que no volia acusar-lo de res. L’encara conseller, però, va negar fins a tres vegades que pretengui renunciar al seu càrrec si hi ha Declaració d’Independència i va insistir molt fort que aquell sac de monedes d’or no és seu.

Ben sopat, Puigdemont prengué el pa, digué la benedicció, el partí i el donà als seus deixebles tot dient “preneu, mengeu-ne tots, això és el meu cos entregat per vosaltres. Sobretot si ha d’acabar a Soto del Real”. En acabar, prengué el calze, digués la benedicció i donà un glopet als seus deixebles tot dient “beveu-ne tots, que això és la meva sang, la sang de l’aliança, vessada per pobres àvies innocents en remissió de l’espanyolisme i que potser té unes gotes de burundanga si és que a algú li cal estar més convençut”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies