benegre.cat
Notícies

A petició de Rajoy el nou diccionari de la RAE només tindrà dues paraules: “Viva” i “España”

Asseguren que amb això "qualsevol espanyol de bé té més que suficient per fer-se entendre"

Viva España. España viva. Viva, viva, vivaaaaaaa, viiiva, Esssspaña, EsPPPPañña.

Així és com hauran d’expressar-se a partir d’ara els ciutadans espanyols, transmetent a través del to i inflexions dins les mateixes paraules com se senten o què pensen. El Govern de Rajoy ha demanat a la RAE que redueixi el diccionari de llengua castellana a només dues paraules: Viva i España. “Amb aquestes dues paraules qualsevol espanyol pot expressar tot el que necessiti expressar. Fora d’això, tot és delicte”, deia l’acadèmic Arturo Pérez Reverte. Des de Moncloa asseguren que una reducció de les paraules no és una reducció del pensament, perquè un pot pensar el que vulgui, però no pot expressar segons quines idees si no vol que tot el pes de la llei caigui sobre ell.

Rajoy afirmava que “segons com diguis viva i segons com diguis España, amb quin to, amb quina energia… ja estàs dient massa coses. Alguns creuen que massa. Però jo no, jo no vull ser dur. Jo sóc suau. Viva. España”. D’aquesta manera el PP acaba amb un problema greu, perquè ja no existiran paraules com “independencia”, “democracia”, “justicia” o “corrupción”. “La gent ha estat fent servir les paraules molt al tum-tum i això acaba generant confusions. La gent es pensa que pot fer coses que en realitat només són paraules. I són les persones les que escullen les paraules i les paraules les que volen que els veïns escullin a l’alcalde. Ja sabeu”.

Aquesta limitació del llenguatge també ataca els equidistants, que ja no podran dir “qué desastre” o “qué error”. La reacció a Twitter ha estat unànime entre els equidistants, que amb un to de lament han dit: “viva… Espa-ña”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies