benegre.cat
Notícies

Rajoy i Santamaría, “molt dolguts” amb els independentistes que dubtaven de la repressió violenta de l’Estat

Troben insultant que, “després de cinc segles d’espoli i menyspreu, encara hi hagi separatistes de bona fe que posin en qüestió l’autoritarisme espanyol”

“S’ha trencat alguna cosa. No volem parlar de ruptura definitiva, perquè encara conservem un bri d’esperança, però és evident que la relació no tornarà a ser igual”. Són paraules de Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría, que estan “molt dolguts” amb els independentistes catalans que dubtaven de la repressió violenta de l’Estat espanyol. “Com pot ser que després de cinc segles d’espoli i menyspreu, encara hi hagi separatistes de bona fe que posin en qüestió l’autoritarisme espanyol? Per favor… És insultant! Com si no haguéssim fet prou mèrits durant tot aquest temps. De debò algú es creia que no estaríem disposats a fer qualsevol cosa (repetim: qualsevol cosa) per evitar que els catalans marxessin? Sincerament, no hi ha dret”, han lamentat.

Visiblement afectats, president i vicepresidenta del govern espanyol han assegurat que aquesta vegada s’ha traspassat una ratlla difícilment assumible. “Pensàvem que no s’arribaria a aquest límit, però el moviment sobiranista ha volgut entrar en el terreny personal. Perquè dubtar de l’ADN imperialista de la política espanyola és atacar la nostra part més íntima i no entendre res de res del que està passant”. En aquest sentit, reconeixen que “l’unionisme ha de fer autocrítica i saber llegir que la repressió unilateral potser no ha sigut la via més correcta. Hem pecat d’il·lusos. Mirant-ho amb perspectiva, no estàvem preparats per assumir tanta ingenuïtat independentista”.

Tot i el profund malestar que això els està causant, Rajoy i Santamaría han afirmat que el rei Felipe “encara està pitjor. Els secessionistes l’han fet treballar més que mai –llegint comunicats de condemna cada dos per tres– i, a sobre, encara tenen la barra d’ofendre’l amb allò de què el rei s’havia de mantenir neutral. Que tots ja som prou grandets, home. Però, en fi, què pots esperar d’algú que es creu que el PSOE és d’esquerres i que Podemos ajudarà a transformar l’Estat? No era això, companys. No era això”.

Els dos màxims representants de l’executiu espanyol entenen que, “quan la víctima perd el respecte al botxí d’aquesta manera tan pacífica i democràtica, més val deixar-ho estar. Catalunya oprimeix els espanyols constitucionalistes. Per molt que els deixem sense institucions amb el 155, sempre n’hi ha uns quants que continuen volent-se federar amb tu. Aquesta tortura pactista és inaguantable”.

Davant d’aquesta situació, la solució de Rajoy i Santamaría és ben clara: l’única sortida és el dret d’autodeterminació. “Tot i que Espanya no sigui pròpiament una colònia, reclamem a la Unió Europea i a l’ONU que ens deixin organitzar un referèndum d’independència perquè els espanyols puguin decidir lliurement si volem separar-se d’una Catalunya que, per molt que l’ataquis, continua obstinada a voler dialogar amb tu”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies