benegre.cat
Societat

Pikachu, Piolín, els minions i el Power Ranger groc, en el punt de mira de la Junta Electoral

Els taxis de Barcelona podrien ser els propers de la llista

Groc, MAL. La Junta Electoral de Catalunya estudia prohibir l’exhibició o difusió de qualsevol contingut protagonitzat per Pikachu, Piolín o els minions per assegurar una campanya justa per les eleccions del 21-D. Els coneguts personatges tenen en comú el seu color, el groc, en una varietat de pantone que podria vincular-se als llacets que demanen la llibertat dels presos polítics. En el cas del Power Ronger del mateix to, però, la Junta Electoral reconeix que es prohibirà no pel color sinó “perquè això dels Power Rangers és dolent de collons”.

Segons ha trascendit, els següents a la llista podrien ser els taxistes, que hauran de canviar el color dels seus taxis. “D’acord que el pantone del taxi té un to més mostassa i d’acord que la majoria de taxistes ja van escoltant la COPE, però qualsevol precaució és poca”, avisen veus de la Junta Electoral.

En qualsevol cas, la supressió del groc als espais i símbols públics podria comportar que, per primera vegada a la Història, els pobles espanyols i català comparteixin bandera. “Si agafes una rojigualda i una Senyera i els hi treus el groc, què et queda? Una bonica bandera totalment vermella, en els dos casos”, apunta un especialista.

Davant la repressió cromàtica de l’estat, la ciutadania catalana busca alternatives. Algunes passen per publicar pancartes amb missatges del tipus “TU JA M’ENTENS” o “ALLÒ” i altres recomanen diversificar els colors perquè la Junta Electoral els hagi de prohibir tots. “Acabarà quedant un panorama en blanc i negre, que sembla ser l’entorn on aquesta gentota se sent còmode”, augura l’expert, que avisa que no es pot acusar el govern espayol d’incoherència.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies