benegre.cat
Llistes

7 excuses del procrastinador català

El que no faci avui ho farà demà.

 1. La meteorologia

  La meteorologia

  Pintar l'habitació, ordenar els arxius, arreglar l'armari: tant és. "Amb el bon temps que fa avui? Ho faré un dia que plogui". Però, ai l'as! Vius en un país on la pluja no sap ploure. I plou poc, però amb el poc que plou, plou prou per demostrar que t'enganyes a tu mateix i no faràs res del que promets.

 2. Concatenacions

  Concatenacions

  Sí, havies de netejar el lavabo, però en obrir has vist que la porta grinyola. Així que has buscat el lubricant a la caixa d'eines, que estava feta un desastre. Ja que hi eres, l'has ordenat i l'has pujat a l'estanteria, que estava bruta de pols. No deixaràs la caixa d'eines sobre una estanteria bruta, no? Et faltaven draps, així que has anat a buscar un llençol vell, però el calaix trontollava i... al final NO HAS FET EL LAVABO.

 3. Comoditats

  Comoditats

  Havies de posar-te a fer el treball del dilluns, però abans has de buscar la llum perfecta i un bon coixí per les lumbars. "Deixa'm encendre la calefacció perquè ja carda rasca. Calla, posa't uns bons mitjons i les sabatilles de vell. Oh, el batí, quasi me l'oblidava. Així, ben lligat. Saps què et faria entrar en calor? Un bon té calentet. On és la mel? Ara sí que m'entrarien unes galetones..." Ja posats, fes-te el sopar, ves a dormir d'hora i demà ja t'hi poses renovat.


 4. Xarxes socials

  Xarxes socials

  "Miro una mica l'Instagram i m'hi poso. Ep, noves històries. Que bé s'ho passen tots, ara estic deprimit. Comparteixo la tristesa per Facebook, a veure si avui m'ho solucionen. Tothom parla de Carles Puigdemont, què ha dit? Espera, que miro a Twitter. Déu n'hi do. Això va de pet al grup de WhatsApp "Politiqueo".

 5. El lleure

  El lleure

  "Em poso un altre capítol i ja" o "una partideta més i m'hi poso de veritat" són mentides que tots utilitzem sovint. No ens les creiem, però tot i així les diem en veu alta per calmar la nostra consciència (que és real i viu darrere l'orella esquerra, xiuxiuejant-nos tot el que hem de fer i no hem fet, molt sovint faltant-nos al respecte).

 6. Internet

  Internet

  Havies de contestar un correu per avui, però algú te n'ha enviat un amb un enllaç del vídeo del Rajoy que ho està petant aquesta setmana. El mires i contestes el correu, eh? "Maleïda autoreproducció! Oh... aquest altre vídeo també sembla molt bo. Espera, espera: aquí hi ha el nou tràiler dels Avengers! Quan l'estrenen? Deixa'm comprovar la cartellera. Ah, aquesta pel·lícula també té bona pinta. Li envio per correu als amics, a veure si algú s'apunta aquest cap de setmana."

 7. El temps

  El temps

  El temps és un xiclet de sabor relatiu. "Encara tinc cinc hores? Temps de sobres! Vaig a posar la tele. Tres hores? Pse, amb una horeta ho enllestiré tot. Vaig a picar una mica. Una hora per a l'entrega? Va, ara m'hi poso, però abans deixa'm contestar els whatsapps, que se m'acumulen!" Inevitablement arriba el moment de l'esprint final. El teclat treu fum, sues, maleeixes... i arribes a temps! Has perdut tres anys de vida i tens deu canes més, però ho has aconseguit.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies