benegre.cat
Notícies

Pare irresponsable però previsor ja rumia com enganyarà els seus fills per convence’ls que els Reis Mags han tornat a perdre la carta dels seus regals

Es veu que ses majestats no deixaran res per a la canalla però, en canvi, li portaran un cotxe nou de trinca al papa

“Hi ha marge per fer bé les coses i, com a pare de família, tinc el deure de fer-les bé”. Així de nítid s’expressa Mateu Domènech, que aquest matí ha començat a fer córrer entre els seus companys de feina que ja està rumiant de quina manera enganyarà els seus fills petits per intentar convence’ls que els Reis Mags han tornat a perdre la carta que contenia tota la seva llista de regals. “Això és que ses majestats ens tenen mania perquè a casa som republicans. Ja us he dit que tot això del 155 acabarà amb la il·lusió i l’harmonia de les famílies catalanes”, assaja Domènech davant del mirall del lavabo de l’oficina, convençut que aquestes paraules podran tranquil·litzar els seus tres fills d’entre 4 i 7 anys quan vegin que, un any més, s’han tornat a despertar un 6 de gener sense regals.

“Que jo no dic que els Reis Mags siguin males persones, eh? Però siguem sincers: vosaltres us refiaríeu d’unes persones que van pels llocs en camell i que vénen d’un poble, Betlem, on els nenes neixen en estables i sense que les mares estiguin embarassades? Poca broma, tu! Que a l’Orient Mitjà, si et despistes, et ve un colom en nom de Déu i t’arruïna el matrimoni! Que tampoc estic dient que haguem d’oposar-nos a acollir refugiats d’aquells països, eh? Això sí, si els sociates de l’Évole i la Sardà són tan solidaris, ja us podrien haver comprat alguna cosa. I ja veieu que tampoc han mogut un dit per vosaltres”, insistia l’entranyable Mateu Domènech, molt segur que el seu fill més petit entendrà perfectament aquests raonaments.

Tot i així, perquè els seus fills no es quedin amb una imatge negativa de Melcior, Gaspar i Baltasar, l’inefable Mateu Domènech creu que, aquest any, ses majestats li portaran un cotxe nou de trinca. “Les coses clares: si els Reis d’Orient es pensen que portant-me el cotxe que més m’agrada –i que costa un dineral– podran compensar les llàgrimes dels meus fills sense regals, van ben arreglats. Ara bé, els catalans som gent de pau i molt agraïda. I aquests penques de majestats s’enduran una bona lliçó”, ha dit per remarcar que ell i els Reis Mags no tenen res a veure. “Perquè jo, com a pare de família afectat, podria agafar aquest cotxe nou i fotre’l directament al contenidor. Però no! Els demostraré que, encara que facin plorar els meus fills, puc fer l’esforç de quedar-me’l”.

Mentre el pobre Mateu Domènech feia totes aquestes elucubracions al lavabo de l’oficina on treballa, els seus tres fills d’entre 4 i 7 anys han decidit, en assemblea i per unanimitat, que aquest any serà l’última cavalcada de Reis que li segueixin el joc al seu pare. “No sabem si és la millor manera d’ajudar-lo. Potser és el moment de passar a la medicació”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies