benegre.cat
Notícies

Votants indecisos es tanquen en búnquers per la jornada de reflexió

Asseguren no tenir clar si votar per quedar-se en un país on el PP de M. Rajoy té majoria absoluta faci el que faci o passar nervis amb el procés

Milers de ciutadans indecisos es reparteixen en búnquers del país per refugiar-se de “llaços grocs, cartells electorals, comentaris en veu alta o certes olors” que els puguin fer decantar el vot sense ells voler-ho. “Hi ha molt risc avui en dia. La Junta Electoral s’ha mogut poc i una autèntica jornada de reflexió només la podem aconseguir aquí”, diu Xavier Forniols, un dels organitzadors de la campanya que ha congregat a milers de votants indecisos als búnquers de l’antiga Línia P, a les muntanyes dels Pirineus. “Aquí no hi ha cobertura i no rebem missatges de WhatsApp, qui va col·locar aquests búnquers en sabia un tou”, assegura Maria Canovelles, una indecisa que ha arribat del Penedès. Tot i la manca de cobertura, molts s’han posat barrets de paper d’alumini al cap per assegurar el tret.

“La majoria no sabem encara si l’opció correcte és votar per acotar el cap i validar les càrregues de l’1 d’octubre, la corrupció indiciària, les lleis tombades al Constitucional i el 155; o continuar amb el procés i els nervis que ens mengen vius. Però tenim molt clar que volem prendre nosaltres mateixos la decisió del vot i no que la realitat que ens rodeja ens influenciï.” Així resa el comunicat que ha convidat avui dimecres, jornada de reflexió, a “tots aquells votants indecisos que vulguin viure una autèntica experiència de reflexió sense manipulacions”.

Les normes dins dels búnquers són clares: està prohibit parlar o murmurar sobre política o, fins i tot, mirar-se a la cara: “Qualsevol gest facial podria interpretar-se i fer decidir un vot”, assegura el senyor Forniols. L’organització ha repartit els votants indecisos aleatòriament en búnquers situats a distàncies “equidistants” i s’ha prohibit als assistents venir amb banderes, bufandes, o qualsevol altre peça de roba que fos de color groc. Molts han arribat despullats, tot i que un d’ells, una dona d’Igualada, ha estat expulsada en comprovar-se que portava tatuat un Piolín en una de les natges “que tenia clares referències polítiques en la situació actual”, asseveren des de l’organització. De fet recomanen intentar no recordar res de l’1 d’octubre, ja que “podria influir en el vot i de moment no està molt clar que les imatges fossin del tot reals”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies