benegre.cat
Notícies

Grups de moters troben normal que tots els veïns es saludin en creuar-se a l’escala

Reivindiquen fer-ho amb els dits cap avall, però asseguren que qualsevol gest serveix. "El que no pots fer és no tornar la salutació, seria una falta de respecte"

El col·lectiu motard de Catalunya acaba de publicar El teu amic i veí: el moter, una guía de bones maneres per tots els amants de les motos que comparteixin escala amb més persones. Entre tota la llista de bones pràctiques s’inclou la de saludar i tornar la salutació a tothom amb qui et creuis, com a mostra de reconeixement mutu. Aquest últim extrem està commocionant a molts blocs de pisos catalans que no estaven acostumats a tanta familiaritat. La Juanita Borràs és una veïna de Les Borges i explica el xoc: “al principi vaig pensar que m’amenaçava, amb tant cabell i cuir com porta a sobre, no semblava de fiar. Ara veig que saluda a tothom, només espero que no s’acabi convertint en un altre cas de psicòpata camuflat”.

La guia de bones maneres també contempla ajudar a qualsevol persona que hagi deixat el casc o les bosses de la compra al terra, ja que en el món del motor aquesta és una clara senyal de requerir ajuda. Altres recomanacions de seguretat són la de picar-se el cap amb el puny per indicar quan hi hagi un veí caigut a mitja escala, estendre la cama del cantó corresponent si cal situar-lo, pujar i baixar el braç estès per senyalar la presència del tafaner del bloc més endavant o inclinar el cos suficientment per prendre cada corba de l’immoble i arribar abans a destí. Així mateix es recorda que si s’ha consumit alcohol o qualsevol altre tipus de drogues ningú hauria de fer de veí i es preferible quedar-se a casa fins que passi. Qualsevol senyal acústica o lluminosa també s’accepta però davant la manca d’una moto propera, es recomanar usar el mateix telèfon mòbil.

Els motards independentistes també han publicat la guia, però hi han afegit la salutació amb els quatre dits estirats en horitzontal per si es vol donar un matís polític a la salutació. Aquest últim gest no ha entrat a la guia oficial, i expliquen el motiu els portamveus del col·lectiu: “Els motards som transversals. Tenim alguns membres que venen de Tabàrnia i aquests mai saps per on agafar-los. Millor evitar suspicàcies entre veïns i moters”.

 

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies