benegre.cat
General

Facebook publicarà Fake News sobre la teva família

Nova mesura per fer de la xarxa social un lloc més familiar amb històries més properes

Emmarcat en la creuada per aconseguir que Facebook sigui una experiència més gratificant, aquest 2018 veurem menys noticies i articles de mitjans de comunicació i més històries sobre els nostres cercles propers. El seu fundador, Mark Zuckerberg ha concretat les accions amb l’anunci de tres canvis que veuràs properament: aquest any que la plataforma mostrarà més fotos del que mengen els teus familiars i amics, oferirà més records que t’enfonsin en la misèria i publicarà notícies falses que afectin a la teva família. Zuckerberg ho explicava així: “Hem de canviar el rumb de Facebook, però tampoc el podem inventar des de zero. Les Fake News són una part important del que ha estat fins avui la nostra xarxa, el que farem ara és acostar aquest tipus de contingut a la nostra quotidianitat”.

L’empresa ha publicat un article en el seu bloc oficial on analitza el comportament de les persones davant les notícies falses: “Els nostres usuaris comparteixen a partir del titular. Ningú es llegeix el contingut de veritat. El que importa és que el titular confirmi una idea que ja tinguin al cap i que sigui prou cridanera: els likes i les comparticions no es fan esperar”. Grups de psicòlegs també han estudiat com escoltar noticies del nostre cercle íntim ens genera més quantitat de dopamina, especialment si es tracta de notícies que vulnerin la seva privacitat o provinguin d’un rumor fals. “Com més negativa sigui la noticia més felicitat generarà al nostre usuari, per tant intentem que les nostres noticies falses reuneixin la majoria dels ingredients”.

Històries com “Els teus amics de la infància han perdut tots els estalvis amb el Bitcoin”, “La novia del teu cosí ja no té tan clar això de la boda i mira fotos teves”, “El teu pare hauria votat Donald Trump si hagués pogut” o “El veí no podrà acabar de pagar el cotxe i ara el teu Ford Fiesta de segona mà ja no sembla tan ridícul” són algunes de les noticies que poblaran el timeline dels usuaris de Facebook en els propers mesos. Els continguts es generaran logarítmicament a partir de les teves relacions, likes i inseguretats, ja que Facebook fa temps que sap de quin peu calces.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies