benegre.cat
Societat

Assolida la paritat de gènere, el cinema català es concentrarà ara en fer tantes pelis bones com dolentes

"Hi ha molta feina a fer per compensar això de la Coixet", asseguren fonts de l'Acadèmia.

Nous objectius per a un nou cicle. Un cop els Premis Gaudí han premiat per igual homes i dones en la seva desena edició, el cinema català es concentrarà ara en fer tantes pel·lícules bones com dolentes: “Cal posar molt esforç per compensar això que fa Isabel Coixet, tenim una feinada de por”, hauríen assegurat fons de l’Acadèmia. Tot plegat, en pro de la igualtat total. “Després de dividir la societat catalana al 50% en això de la independència i arribar també a la paritat total en els premis, ara només ens falta fer més pel·lícules bones”, afegeixen.

En aquesta línia, el cinema català reconeix que no pot quedar tot entre quatre pel·lícules, en referència als films que van acaparar tota l’atenció: Tierra Firme, Estiu 1993, Incerta Glòria i La Librería. El fet que es repetissin constantment en les 22 categories, però, va fer que molta fent pogués veure els films unint els clips de presentació. “Com a mínim ens hem estalviat l’entrada, només per les imatges dels nominats em dóna la sensació que ja les he vist totes senceres”, assegura un cinèfil català.

Un dels moments més celebrats de la gala va ser la crítica a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, pel preu de la T-10. L’alcaldessa, però, va sortir al pas de les crítiques assegurant que el transport públic de Barcelona es troba entre els més competents del món. “Quan surti de la gala i el xòfer m’acompanyi a la parada, agafaré el metro com qualsevol altra persona”, va insistir Colau, ignorant que, a aquelles hores de la matinada, ja feia estona que havia tancat.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies