benegre.cat
Notícies

Montoro avisa: els cotxes autònoms també hauran de pagar la quota

Recorda que estan obligats a presentar la RETA i la declaració trimestral de l'IVA

El Ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, acaba de conèixer l’existència dels coneguts com a cotxes autònoms que comencen a circular per les carreteres. Segons sembla, se li ha informat de que alguns cotxes autònoms, de classe 3 en amunt, no requereixen que cap humà els controli. Segons explica el seu gabinet, en aquell moment se li han il·luminat els ulls, ha començat a riure molt fort i poc després ha convocat una roda de premsa on ha deixar clares les obligacions d’aquests vehicles: “Todos los autónomos tienen la obligación de tributar, en este caso cumpliendo con el Régimen Especial de Trabajadores Autónomos, RETA, y presentar el modelo 303 debidamente cumplimentado a final de cada trimestre”.

La roda de premsa ha acabat en un guirigall de mofes, preguntes serioses i els intents d’alguns periodistes de bona fe per explicar-li la situació a Montoro. Una d’elles li ha fet notar a Montoro que els cotxes no són ciutadans assalariats, però el Ministre ha volgut explicar-se: “Soy perfectamente consciente de que los coches no son personas físicas y por eso nadie ha hablado aquí de obligaciones con el IRPF. Pero sin lugar a dudas estos coches son autónomos y, peor aún, inmigrantes que estan quitando trabajo a chóferes y taxistas españoles”.

A partir d’ara, doncs, els cotxes autònoms es veuen obligats a regularitzar la seva situació i “ya puestos”, ha afegit, “que devuelvan todo el IVA que se les había ahorrado hasta ahora, que con TV3 está funcionando muy bien”. Montoro ha volgut calmar el col·lectiu de cotxes autònoms tot recordant que aquest any es poden deduir “los gastos de electricidad y agua destilada, la compra de cualquier ambientador y el alquiler de la plaza de garaje”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies