benegre.cat
Societat

SOS Racisme denuncia que la moda dels aliments de KM0 és xenofòbia alimentària

Pensar que els productes d'aquí són millors és supremacista, asseguren

La moda de consumir productes de KM0 ha provocat l’alerta de SOS Racisme. L’ONG ha denunciat que “darrere d’aquesta tendència disfressada de consum responsable el que realment hi ha és discriminació”.

Per què cal renunciar als pebrots del Perú? A les bananes brasileres? A les taronges sud-africanes? Segons aquests històrics lluitadors contra el racisme aquesta idea de “primer els productes dencasa” incorpora una xenofòbia latent digna del Front Nacional o de la Plataforma per Catalunya.

“Que ens pensem que els productes d’aquí són millors pel fer de ser d’aquí? Vergonya, senyors, vergonya. Pur supremacisme”, advertia SOS Racisme en el seu informe.

“Els catalans hem de deixar de mirar-nos el melic i hem d’obrir-nos al món”, per això llencen la campanya El rebost nostre és el rebost vostre. L’objectiu és acollir productes d’arreu del món que normalment no arriben a casa nostra. “Per exemple: el mató de Montserrat està molt bé. Però heu provat l’equivalent etíop fet per cabres guenyes? És horrible, però si li fots molta mèl passa bé”.

La campanya vol posar a prova el famós bonhomisme dels catalans. Seran capaços de renunciar al pa amb tomàquet per menjar tortilles amb nyora d’Hondures?

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies