benegre.cat
Notícies

Declarat mort el veí de Solsona que va desaparèixer de WhatsApp

Tot i que no se n'ha trobat el cadàver, ja fa un any que no enviava missatges ni publicava a Instagram

Era el 19 de febrer de 2017 quan Oriol Sagarra, veí de Solsona, va deixar amb l’ai al cor a tots els seus amics i familiars. Sense dir res a ningú, va abandonar tots els grups de WhatsApp, va deixar de publicar a Instagram i no va tornar a actualitzar el seu estat a Facebook. Un dels seus millors amics de WhatsApp explicava com va viure el moment: “Em vaig llevar de la migdiada de diumenge i em vaig trobar que al grup del nostre equip, Visca La Terra, hi posava “Oriol (Futsal) ha deixat el grup”. Li vaig escriure un privat, però ja no em va fer el doble check blau”. Com deixa establert l’actual Codi Civil, després d’un any sense cap “manifestació pública a través de xarxes socials o aplicacions de missatgeria”, el desaparegut pot considerar-se legalment mort.

“Primer em vaig pensar que s’hauria molestat per l’últim emoji que li havia enviat, però quan tothom em va escriure dient que l’Oriol estava abandonat tots els grups, vam témer el pitjor”, comentava la seva mare, visiblement trista. En la cerimònia funerària d’aquest matí, el cos del difunt ha estat simbòlicament substituït per un Nokia 3310 “era el seu telèfon preferit de jove i encara funciona. Era això o un iPhone que l’Oriol va tirar a la paperera després de sortir dels grups. Però no enterrarem un iPhone que funciona bé”, explicaven els familiars.

Es tracta del primer cas de declaració de defunció basada en evidències digitals, fet que ha despertat tota l’atenció mediàtica mundial. La família del malagunayat ha volgut aprofitar aquest altaveu per fer ressò de la problemàtica: “Ningú hauria de viure una situació similar. Si heu de desaparèixer de les xarxes socials, siusplau, expliqueu-ho abans per evitar el patiment dels followers. Hem de posar fre als abandonaments sobtats de grup”.

Oriol Sagarra, per la seva banda, ha declarat no entendre “tant de rebombori” i afirma que precisament havia volgut desconnectar perquè “avui en dia tothom en fa un gra massa de tot i m’he buidat per dins”. El difunt afirma que durant l’últim any ha continuat fent vida normal, fins i tot ha jugat amb el seu equip de futbol sala cada dijous, però “el jutge no n’ha volgut saber res i ha descartat la meva versió per falta de proves digitals”. A més, es queixa de la seva situació jurídica: “Estar legalment mort em pot portar molts problemes, de moment ja m’han tallat aigua i llum”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies