benegre.cat
Notícies

La Real Academia Española afegeix una nova definició de violència

El diccionari ara també recull "sedicioso/a" com a sinònim de "catalán cabreado"

Les llengües sempre han estat sistemes vius i, darrerament, la llengua espanyola ho està més que mai. Després de les diferents accepcions que hem llegit o escoltat, especialment als autos del jutge Llarena i als polítics de Ciutadans o el Partit Popular, la RAE ha acceptat modificar la definició de “violencia” i de “violento/a” per incloure la definició “Catalán o catalana que ya está protestando demasiado contra el estado natural de las cosas.” La Real Academia Espanyola ha presentat l’actualització del seu diccionari digital i, en un comunicat, ha explicat que “el orden natural de las cosas” es “La Casa Real por un lado, los gobiernos legítimos (de derechas o conservadores, o los dos a la vez) por el otro, la unidad de una España cristiana y decente, Cataluña como comunidad autónoma modosita y tranquila, y la Legión, Guardia Civil o Polícia Nacional allí donde el orden de las mencionadas cosas se ponga en peligro”.

L’Acadèmia de la Llengua Espanyola també ha anunciat que espera incorporar noves definicions properament, actualitzant per exemple les accepcions de “sedicioso/a” per incloure “catalán cabreado que intenta rebelarse contra el sistema de forma violenta [véase violento]” o “facha”, que molt aviat inclourà l’accepció “revisionista histórico y pacifista que también tiene sus razones”. Les propostes d’incloure “Orni”, “CDR” o “revolució dels somriures” no han prosperat, de moment, però no descarten afegir-les totes a la definició de violència: “Aún no estamos muy de acuerdo en la definición, pero por el uso cotidiano de los términos empezamos a verlos como sinónimo de “kale borroka”.

L’actualització ha provocat moltes queixes, per exemple de la Corporació Catalana de Mitjans que ha exigit que retirin “TV3 y la escuela catalana” com a definicions de la paraula “posveritat”, que va ser afegida tot just l’any passat; o també del Futbol Club Barcelona, que ha anunciat la seva “enèrgica protesta per haver actualitzat fair play amb la frase “cuando gana el Madrid”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies